Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Brandman allvarligt skadad vid villabrand

I mitten av april skadades en brandman allvarligt, och ligger fortfarande kvar på sjukhus, efter en insats mot en villabrand, strax utanför Ljungskile i Bohuslän.

Glöd i vägg satte fart på brand igen

En källarbrand i en villa Gislaved 2017 släcktes och insatsen övergick ganska snabbt till att med värmekamera kontrollera eventuell brand- och värmespridning till övriga delar av villans två plan.

Öppen vindslucka gav ny brand och större skador

Vid en vindsbrand i ett trevåningshus i Stockholm i mars 2017 hade avveckling av resurser inletts i eftersläcknings- och bevakningsskedet när man fick en återantändning i ett förråd på tredje våningen.

Återantändning alltför vanligt

Många räddningstjänster har varit med om att ha släckt en brand och övergått till eftersläckning, till och med lämnat platsen för att senare få larm till samma adress där en återantändning skett.

Framkomst är viktigast - bra förarbeteende ökar säkerhet

Snabba, säkra och effektiva insatser är en självklarhet för räddningspersonal. Att "faktiskt" komma fram, är därför helt avgörande.

Fler enkla utredningar ger fler lärdomar

Genomföra snabba, säkra och effektiva insatser är viktigt.
Genomföra snabba och effektiva olycksutredningar, är sannolikt också viktigt.

Ofta risker med tillfälliga lokaler

Vid behov av tillfälliga lokaler för skolor, kontor, boende med mera hyrs ofta tillfälliga paviljonger in.
Det finns en del risker med deras utformning.

Hotbild - sänk farten

Utslängda fotanglar är en stor fara för utryckningsfordon.
Risken är att enheten inte kommer fram till de skadedrabbade, det kan också medföra en ny olycka som kräver räddningsresurser.

Brist i tätning - omfattande rökspridning

Tidigt en decembermorgonen inkom ett automatiskt brandlarm till Räddningstjänsten Mitt Bohuslän från en butik som säljer elektroniska cigaretter.

Våldsam brand på konstgräsplan

Gummigranulat till konstgrässystem brinner snabbt och våldsamt.
Granulaten som kommer från uttjänta bildäck är energirika, vilket skapar kraftig rökutveckling.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen