Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

"Informationen vi får är extremt värdefull"

– Vi är väldigt glada för att Cert-SE finns och de gör vårt arbete som driftleverantör enklare. Vi är väldigt nöjda med den funktionen.

Publicerad: 2019-06-11

Det säger Fredrik Svantes, säkerhetschef på driftleverantören Basefarm. Företaget är specialiserat på kritiska it-system inom t ex bankväsende och sjukvård och har flera samarbeten med Cert-SE.

– Bland annat genom Svenskt Cert-forum där vi delar med oss av information som vi har om it-säkerhet och får annan värdefull information från Cert-SE om de ser någon svaghet i våra system.

– Informationen vi får är extremt värdefull. I vissa fall kan den innebära att någon av våra kunder undgår att bli hackad och få ett intrång tack var information från Cert-SE.

Om han finge önskat nåt av Cert-SE så är det att de skulle synas utåt ännu mer.

– Det skulle vara värdefullt om Cert-SE vore mer delaktiga i säkerhetssfären i Sverige. Närvara vid mässor och prata på konferenser i större utsträckning, kanske hålla egna konferenser också för den delen. Ju fler som känner till Cert-SE och vad de kan hjälpa till med, desto bättre för Sveriges IT-säkerhet, säger Fredrik Svantes.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen